نقد و بررسی
محلول دهانشویه پروتاکت زولنگ رسپینا 60 میلی لیترمحلول دهانشویه پروتاکت زولنگ رسپینا:
یکی از روشهای درمان سرطان شیمی درمانی و رادیوتراپی است که از عوارض جانبی آن عوارض حاد دهانی مانند بیماری موکوزیت است. هنوز روش قطعی، جهت درمان و پیشگیری از موکوزیت دهانی ناشی از رادیوتراپی در بیماران اثبات نشده است، اما یکی از موارد پیشنهادی و بالقوه در این رابطه استفاده از فرآوردههای طبیعی مانند محلول دهانشویه پروتاکت زولنگ رسپینا است.
با توجه به نتایج مطالعات سلولی و حیوانی مبنی بر خاصیت آنتی اکسیدانی و محافظ شیمیایی و پرتوی عصاره آویشن شیرازی، یک کارآزمایی بالینی بر روی بیماران نیز صورت گرفت که اثر محافظت پرتوی دهانشویه آویشن شیرازی را در کاهش موکوزیت دهانی ناشی از رادیوتراپی و شیمی درمانی، بررسی و تایید نمود. مصرف این دهانشویه گیاهی میتواند بطور قابل توجه ای عوارض دهانی ناشی از رادیوتراپی و شیمی درمانی را در بیماران تحت درمان کاهش داده و موجب بهبود شرایط زندگی بیماران و کاهش درد و رنج ناشی از درمان سرطان شود. همچنین پروتاکت در مطالعه بالینی موجب کاهش درد، التهاب و زخم بیماران تحت درمان شده است، لذا پروتاکت در کاهش التهابات و زخمهای دهانی مانند آفت موثر است.
سرطان و عوارض جانبی درمان های آن:
سرطان یکی از بیماریهای بدخیم است. تا آنجا که این بیماری هم اکنون به عنوان دومین عامل مرگ و میر در کشورهای پیشرفته شناخته شده است. سرطانهای ناحیه سر و گردن در حدود 4 درصد از انواع بدخیمی را تشکیل میدهند.
روشهای مختلفی برای درمان سرطان وجود دارد که میتوان به جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی اشاره نمود. از عوارض جانبی جدی بیمارانی که تحت درمانهای ضد سرطان قرار میگیرند، میتوان عوارض حاد دهانی را نام برد. ضایعات مخاطی حفره دهان و مشکلات عملکردی که این ضایعات بوجود میآورند تحت یک نام کلی بنام موکوزیت دهانی طبقه بندی میشوند.
موکوزیت ناشی از رادیوتراپی مهم ترین عارضه جانبی حاد در بیماران تحت درمان در نئوپلاسمهای سر و گردن محسوب میشود. موکوزیت میتواند درد شدید و ناتوان کننده ای ایجاد کند که این مسئله بطور قابل ملاحظه ای مرگ و میر ناشی از درمان سرطان را افزایش میدهد و از سویی دیگر در این بیماران بنا به ضرورت از ضد دردهای اپیوئیدی با دوزهای بالاتر و تغذیه وریدی یا روده ای استفاده میشود. در نهایت موکوزیت شدید میتواند برنامه درمانی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد بطوری که در برخی از موارد موجب توقف درمان و کاهش مدت بقاء بیمار شود. علت اصلی موکوزیت هنوز هم ناشناخته است ولی ایجاد رادیکالهای آزاد اکسیژن به دنبال شیمی درمانی و پرتودرمانی، به عنوان نخستین رویداد دخیل در این عارضه مطرح است.
0دیدگاه