معرفی قرص آسنترا
معرفی قرص آسنترا آسنترا در واقع نام تجاری …
0 نظر
30 دی, 1400
معرفی قرص آسنترا
آسنترا در واقع نام تجاری داروی سرترالین است. این دارو معمولا جهت درمان افسردگی به کار می رود. علائم افسردگی شامل تغییرات در میزان خواب، اضطراب، عدم انگیز جهت انجام فعالیت های روزانه، کم شدن میل جنسی، عدم تمرکز، تمایل به خودکشی و تغییر در اشتها می باشد که داروی سرترالین می تواند باعث از بین رفتن یا کاهش این علائم شود. سرترالین همچنین جهت درمان اختلال وسواس، حملات پانیک، استرس و فوبیا کاربرد دارد. مطالعات اخیر نشان داده اند که داروی سرترالین می تواند در درمان سندروم پیش از قاعدگی که دارای علائمی از قبیل حساسیت پستان ها، تحریک پذیری و نوسانات خلقی است موثر باشد. در واقع داروی سرترالین باعث افزایش ماده ای به نام سروتونین در بدن می شود که این ماده باعث حفظ تعادل روحی می شود. شکل دارویی سروتونین به شکل قرص های پوشش دار است.
موارد مصرف قرص آسنترا
داروی سرترالین در درمان موارد زیر کاربرد دارد:
- وسواس اجباری، اختلالات پانیک، اختلالات خلقی و افسردگی
نورون ها نام سلول های مغزی است که وظیفه آن ها تولید مواد شیمایی مختلف جهت ارتباط با سایر نورون ها است به این معنا که تکانه های الکتریکی بین بخش های مختلف مغز وجود دارند و باعث ایجاد ارتباط بین بخش های مختلف مغز می شوند. داروی آسنترا باعث افزایش میزان سروتونین در فضای بین نورون ها شده و باعث برطرف شدن علائم افسردگی، حملات پانیک و سایر اختلالات مربوط به خلق و خو می شود. سرترالین باعث کاهش میل جنسی شده و به همین علت انزال زود رس را درمان می کند.
هشدارهای مصرف
در صورت داشتن هرکدام از موارد زیر پیش از مصرف سرترالین با پزشک خود مشورت نمایید:
- سابقه حساسیت به دارو
- بارداری و شیردهی
- کودک و سالمند بودن بیمار
- ابتلا به هر نوع بیماری خاص به خصوص نارسایی کبدی
نکاتی که قبل از مصرف قرص آسنترا باید بدانید
- هرگز دوز مصرف دارو را بدون مشورت پزشک تغییر ندهید.
- شما طبق نظر پزشک خود می توانید دارو را همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید اما اگر پس از مصرف دارو دچار اختلالات گوارشی شدید می توانید دارو را همراه با غذا مصرف نمایید.
- اثرات ضد افسردگی و ضد اضطراب سرترالین معمولا پس از 4 هفته مشخص می شود اما درمان وسواس توسط این دارو کمی طولانی تر است.
- اگر فراموش کردید که یک نوبت از دارو را مصرف کنید جهت مصرف آن حتما با پزشک مشورت کنید زیرا پزشکان مصرف این دارو را برای برخی از افراد در صبح و برای برخی دیگر در بعد از ظهر تجویز می کنند.
- دارو را در بسته بندی اصلی خود و طبق شرایطی که روی بسته بندی آن ذکر شده است نگهداری کنید.
نکاتی که در حین مصرف دارو باید بدانید
- جهت بررسی اثرگذاری دارو و پیشرفت درمان حتما با پزشک در تماس باشید.
- اگر نیاز به مصرف دارویی دیگر داشتید حتما با پزشک مشورت کنید.
- مصرف این دارو با ترکیبات الکلی ممنوع است.
- مصرف سرترالین می تواند باعث خواب آلودگی شود در نتیجه در طول مصرف این دارو از رانندگی و اعمالی که نیاز به تمرکز دارند خودداری کنید.
- اگر احساس کردید که نیاز به قطع مصرف دارو دارید حتما با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است لازم باشد دارو به صورت تدریجی قطع شود.
عوارض جانبی مصرف سرترالین
عوارضی که در صورت مشاهده لازم است با پزشک مشورت کنید:
عوارض بسیار شایع:
- کاهش میل جنسی
عوارض کم تر شایع:
آکاتزیا یا عدم تحمل وضعیت نشسته، بزرگ شدن پستان، احساس کشیدگی در پستان، ترشح شیر از پستان در خانم ها، خونریزی های غیر طبیعی به شکل نقاط قرمز در سطح پوست، گرفتگی عضلانی، پرش عضلات، سرگیجه، خشکی دهان، تب، عطش، خستگی، تغییرات ناگهانی خلق و خو، خارش پوست، راش پوستی، تپش قلب
عوارضی که در صورت ادامه دار بودن و ایجاد مزاحمت برای بیمار نیاز به مشورت با پزشک دارند:
عوارض بسیار شایع:
تهوع، گرفتگی معده، كاهش وزن، سردرد، افزايش تعريق، بی خوابی، خستگی، لرزش، سرگیجه، كاهش اشتها، اسهال، مدفوع نرم، خشكي دهان
عوارض نادر:
کاهش اشتها، استفراغ، خمیازه، آشفتگی، اضطراب، تغییر دید، یبوست، گر گرفتگی و یا قرمزی پوست
موارد منع مصرف قرص آسنترا
- شما در دوره بارداری و شیردهی تنها زمانی مجاز به مصرف این دارو هستید که نیاز محرز به مصرف آن وجود داشته باشد و فواید آن بیشتر از مضراتش باشد.
هشدار مصرف
- در طول مصرف این دارو و یا تا 14 روز پس از مصرف، از مصرف داروهای مهارکننده MAO پرهیز کنید. همچنین در طول مصرف داروهای مهار کننده MAO و یا تا 14 روز پس از مصرف این داروها، از مصرف سرترالین پرهیز کنید.
- اگر در حال مصرف داروهایی از قبیل استمیزول، دیژیتوکسین، موکلوبماید، داروهای محرک سروتونین و داروهایی با فعالیت سروتونرژیکی مانند ترفنادین، ضد افسردگی های سه حلقه ای و وارفارین هستید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- در بیمارانی که تمایل به خودکشی دارند و معتاد به مصرف الکل هستند مصرف سرترالین ممنوع است.
شرایط نگهداری
- دارو در دمای 15 تا 30 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
- دارو دور از تابش مستقیم نور خورشید و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
اشکال دارویی
داروی سرترالین به دو شکل زیر موجود است:
- قرص های 50 میلی گرمی
- قرص های 100 میلی گرمی
دیدگاه کاربران