پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک  چیست؟

متخصصان علم تغذیه جهت حفظ سلامت و بهبود …

0 نظر

25 اردیبهشت, 1400

متخصصان علم تغذیه جهت حفظ سلامت و بهبود صحیح عملکرد اعضای بدن، همواره در پی کشف راه هایی جدید، جهت غنی سازی مواد غذایی هستند. یکی از این روش های استفاده از باکتری های پروبیوتیک است که به شدت برای بدن مفید بوده و در بهبود سلامت بدن موثر هستند.

 معرفی پروبیوتیک

پروبیوتیک‌ ها گروهی از باکتری های مفید هستند که در گوارش و فرایند هضم غذا موثر می باشند. پروبیوتیک‌ ها در برخی مواد غذایی وجود دارند یا به شکل مکمل مصرف می شوند. این باکتری ها با تولید ویتامین ها و آنتی بیوتیک ها به حفظ سلامت بدن کمک می کنند و اثرات مثبتی در بدن می گذارند که به شرح زیر است:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کمک به هضم غذا
  • بهبود جذب ویتامین و املاح معدنی در بدن
  • کاهش آلرژی‌ به خصوص حساسیت به لاکتوز
  • از بین بردن اثرات منفی مصرف آنتی بیوتیک ها
  • کاهش بیماری های ناشی از التهابات روده ای
  • درمان یبوست
  • کمک به حفظ سلامت و شادابی پوست
  • درمان افسردگی

 منابع غذایی حاوی پروبیوتیک

پروبیوتیک به دو شکل وارد بدن می شوند. از طریق خوردن برخی مواد غذایی یا از طریق مکمل های غذایی. در صورتی که بخواهیم به طور طبیعی از پروبیوتیک استفاده کنیم باید مصرف مواد غذایی پروبیوتیک دار را در برنامه غذایی خود قرار دهیم. که مهمترین آنها به شرح زیر می باشند :

 

آشنایی با پروبیوتیک

 

ماست و لبنیات

ماست یکی از منابع غذایی سرشار از پروبیوتیک است، به شرط آنکه به شکل سنتی آماده شده باشد، یا به صورت ماست‌های پروبیوتیک تولید شود و یا از شیر بز تهیه شده باشد. برخی از انواع شیر و پنیر نیز به میزان قابل توجهی حاوی پروبیوتیک هستند، شیرهایی که با پروبیوتیک غنی شده باشند و انواع پنیر گودا، پنیر چدار، پنیر موتزارلا و پنیر لاکتیکی از جمله لبنیات های حاوی پروبیوتیک می باشند.

دوغ کفیر

دوغ کفیر نیز یکی از منابع غنی پروبیوتیک است. این نوشیدنی سنتی از ترکیب قارچ کفیر با شیر یا ماست تهیه شده از گاو و بز به دست می آید. این نوشیدنی علاوه بر پروبیوتیک حاوی آنتی اکسیدان بالایی نیز می باشد.

کلم ترش و ترشیجات

کلم ترش از تخمیر کلم سفید در آب و نمک حاصل می شود. و یکی دیگر از منابع غذایی حاوی پروبیوتیک می باشد که علاوه بر پروبیوتک حاوی فیبر، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K، کلسیوم، منیزیوم، فولات، آهن، پتاسیم، و روی است، به هضم بهتر غذا کمک می کند و از بروز مشکلات گوارشی پیشگیری می کند. ترشیجات نیز سرشار از پروبیوتیک هستند. مخصوصا خیار شور، ترشی کلم و ترشی سبزیجات دیگر.

 

آشنایی با پروبیوتیک

 

کیمچی

کیمچی نیز یکی از انواع ترشی کلم است که با ادویه ی زیادی مزه دار می شود. حاوی پروبیوتیک بالا و ویتامین های C ،B، کلسیوم، آهن، پتاسیوم و فیبر است.

شکلات تلخ

شکلات تلخ یکی از انواع مواد غذایی است که فاقد پروبیوتیک می باشد اما حاوی آنزیم هایی است که از باکتری های پروبیوتیک موجود در مواد غذایی  در فرایند هضم غذا محافظت کرده و سبب رسیدن آنها به روده می شود.

تمپه

تمپه نوعی خوراکی شبیه کیک است که از سویا تولید می شود. این ماده غذایی علاوه بر پروبیوتیک، سرشار از پروتئین است و جایگزین مناسبی برای گوشت به خصوص برای گیاهخواران می باشد.

چای کمبوچا

یکی دیگر از نوشیدنی های سنتی حاوی پروبیوتیک، چای کمبوجاست از تخمیر چای سبز یا سیاه حاصل می شود و دارای خواص درمانی بی نظیری است که از دوران قدیم تا به امروز مصرف می شود.

 

آشنایی با پروبیوتیک

 

مصرف مکمل های حاوی پروبیوتیک

برای حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی، مصرف مواد غذایی پروبیوتیک بسیار ضروری است. در کنار مواد غذایی مصرف مکمل ها نیز می تواند نیاز بدن به این ماده را برطرف کند و نقش موثری در حفظ سلامت افراد داشته باشد.

 

 

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *