داروی دانترولن ؛ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

داروی دانترولن ؛ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

داروی دانترولن برای درمان اسپاسم های عضلانی و …

0 نظر

28 مهر, 1400

داروی دانترولن برای درمان اسپاسم های عضلانی و درمان مشکلات حرکتی در بیماری ام اس کاربرد دارد. در این نوشتار به بررسی این دارو می پردازیم.

اسپاسم یا گرفتگی و سفتی عضلات بدن یکی از آزاردهنده ترین بیماری هایی است که اغلب در بیماری هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس یا همان ام اس رخ می دهد. در مواقعی که به اعصاب پشتیبان صدماتی وارد می شود، ممکن است اسپاسم رخ دهد.

همان طور که گفتیم، گرفتگی عضلات یا اسپاسم در نتیجه بیماری های حرکتی مانند ام اس یا در نتیجه آسیب دیدن بافت های پشتیبان رخ می دهد. در اسپاسم عضلانی، عضلات بدن دچار گرفتگی می شوند و این سفتی و اسپاسم منجر به ناتوانی های حرکتی می گردد.

داروی دانترولن

داروی دانترولن از جمله داروهای موثر در درمان اسپاسم ها و گرفتگی های عضلانی است که با شل نمودن عضلات به درمان می پردازد. همچنین این دارو به درمان اسپاسم های ناشی از اختلالات عصبی همچون آسیب نخاعی، انفارکتوس مغزی، فلج مغزی استفاده می شود.

ساز و کار این دارو به این صورت است که با آرام و شل کردن عضلات به کاهش درد و گرفتگی ها کمک می نماید. پس از مصرف دانترولن قادر خواهید بود به انجام مهارت های حرکتی خود بپردازید.

یکی از دیگر موارد مصرف این دارو در مواقعی است که برای تب بالا یا هایپرترمی بدخیم استفاده می شود. جهت رفع و درمان این حالت، دانترولن به همراه سایر داروها به کار می رود.

هشدار

پیش از آنکه هر دارویی را مصرف نمائید بهتر آن است که عوارض و موارد و اقدامات احتیاطی آن را بدانید تا در صورت بروز مشکل بتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.

پیش از مصرف دانترولن اگر هر گونه آلرژی به این دارو یا داروهای دیگر دارید با پزشک خود مشورت کنید. داروی مذکور ممکن است در خود موادی داشته باشد که به تلع مصرف آن دچار واکنش های آلرژیک شوید.

داروی دانترولن ؛ موارد مصرف و عوارض جانبی آن

قبل از آنکه دانترولن را مصرف کنید، از سوابق و بیماری هایتان برای پزشک بگویید. این مورد زمانی که دچار مشکلات کبدی مانند هپاتیت یا سیروز کبدی هستید یا دچار مشکلات تنفسی می باشید اهمیت خاصی پیدا می کند.

با مصرف قرص دانترولن امکان سرگیجه یا خواب آلودگی وجود دارد. از جمله موادی که ممکن است عوارض مذکور را تشدید نماید، حشیش و الکل است. بنابراین همزمان با مصرف این دارو از این دارو استفاده نکنید.

مصرف دانترولن ممکن است که باعث شود تا به نور خورشید حساس شوید بنابراین بیش از حد در معرض نور مستقیم آفا قرار نگیرید و تا اتمام دوره مصرف از در معرض نور خورشید قرار گرفتن بپرهزید.

همچنین در طول دوره مصرف این دارو از دستگاه هایی نظیر سولاریوم و برنزه سازی خودداری نمائید. در صورتی که امر واجبی داشتید و مجبور بودید در طول روز بیرون از خانه بمانید، حتما از ضد آفتاب استفاده کنید و لباس پوشیده بپوشید.

پیش از آنکه مورد عمل جراحی قرار بگیرید باید پیشینه ای از داروهای مصرفی تان را به همراه فهرست آن در اختیار پزشک قرار دهید. در صورتی که باردار هستید از مصرف داروی دانترولن بپرهیزید و اگر پزشک معالج صلاح بداند، در مواقع ضروری می توانید استفاده کنید.

همچنین این دارو وارد شیر مادر می شود. بنابراین ممکن است برای نوزاد بد باشد. در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.

اوردوز

مصرف بیش از حد برخی داروها منجر به اوردوز یا بیش مصرفی می شود. در صورتی که فردی بیش از حد دانترولن استفاده کند ممکن است دچار بیهوشی یا مشکلات تنفسی شود. از دیگر علائم اوردوز با این دارو می توان به ضعف شدید ماهیچه، خستگی شدید و خواب آلودگی شدید اشاره کرد.

دوز فراموس شده

ممکن است به هر دلیلی دوز مصرفی تان را فراموش کنید. بهتر آن است دوز این دارو را به خوبی به خاطر بسپارید و فراموش نکنید. در صورتی که باز هم فراموش کردید، به محض اینکه فهمیدید، مصرف نمائید.

اگر دوز قبلی نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی بود دیگر از مصرف آن صرف نظر کنید و به هیچ وجه برای جبران آن از دو دوز استفاده نکنید.

عوارض جانبی

عوارض داروی دانترولن به شرح ذیل است:

خواب آلودگی، سرگیجه، ضعف، خستگی، حالت تهوع و اسهال از هوارض این دارو هستند. در صورت مصرف منظم این دارو عوارض مذکور کاهش می یابد و بدن با ساز و کار آن هماهنگ خواهد شد.

از دیگر عوارض دانترولن می توان به سردرد، یبوست و مشکلات تکلمی اشاره کرد. در صورت تدوام هر یک از این عوارض سریعا به پزشک مراجعه فرمائید. باید در خصوص عوارض بگوییم که اکثر بیماران دچار موارد مذکور نشده اند.

در کنار عوارض خفیفی که ذکر شد، ممکن است برخی از عوارض جدی و حاد باشند که در صورت بروز هر یک از آنها باید فورا پزشک معالج را در جریان گذاشت. موارد زیر عوارض جدی دانترولن محسوب می شوند:

تغییر در بینایی، مدفوع سیاه یا قیری، استفراغ قهوه ای، تغییرات خلقی، مشکل در دفع ادرار، یبوست ادامه دار و شدید، تشنج، ضربان قلب سریع، کبودی یا خونریزی آسان، علائم عفونت مانند تب و لرز و گلو درد، درد قفسه سینه، نورم مچ پا و مشکل در تنفس.

لازم به ذکر است که اینها بخشی از عوارض داروی دانترولن هستند و ممکن است دچار عارضه ای شوید که در اینجا ذکر نشده است. بنابراین در صورت بروز هرگونه عارضه حین مصرف به پزشک مراجعه کنید.

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی در روند اثربخشی دارو اختلال ایجاد می کند و ممکن است عوارض جانبی آن دارو را تشدید نماید. بنابراین آگاهی از این امر می تواند در درمان سریع تر بیمار کمک کند. موارد زیر تنها بخشی از تداخلات دارویی هستند، بنابراین لیست کامل داروهایی که مصرف می کنید را در اختیار پزشک قرار دهید.

داروهای خواب آور مانند کدئین و هیدروکودون، الکل و ماری جوانا، داروهای ضد اضطراب مانند آلپرازولام و لورازپام و زولدپیدم، شل کننده های عضلانی همچون کاریسوپرودول و سیکلوبنزاپرین و نیز آنتی هیستامین هایی مانند ستیریزین و دیفن هیدرامین با دانترولن تداخل دارویی دارند.

نظر شما در خصوص داروی دانترولن چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ثابت فارما در میان بگذارید.

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *